EVALUATIE DRACHTEN FAST SHOW EDITIE 1

EVALUATIE DRACHTEN FAST SHOW EDITIE 1

Hieronder een tekst die op 24 is verzonden naar de ingeschreven rijders voor het 2017 seizoen.

24 mei, Rondvraag & aanpassingen deelnamebedragen Dragraces 

Afgelopen weekend hebben we de eerste editie georganiseerd van Fast Show. Op een aantal punten is in korte termijn baanbrekend werk verzet door alle organisaties. Beide crews hebben op de start en de line up samengewerkt. Ook is samen de terrein lay-out onder de loep genomen om de volgende keer een nog strakker logistiek plan te hebben. De prestatie op de baan kan zeker nog beter, maar we hebben afgelopen weekend te maken gehad met 18 uur rain down en maar liefst 7 oil downs. Dit heeft er behoorlijk ingehakt.

Voor de organisatie is het nu taak om de volgende geplande editie (28-30 juli, Fast Show The Main Event) op alle fronten goed aan te pakken. Echter lopen we tegen het volgende probleem op. Om een goede en veilige race omgeving te creëren is wel een gezonde financiële basis nodig voor de evenementen in Drachten. Al jaren is dit erg moeilijk gebleken en voor alle events organisaties die afzonderlijk organiseerden moest altijd een belangrijk deel terugverdiend worden met ticketomzet van bezoekers. Het bedrag dat de rijders gezamenlijk inbrengen is slechts goed voor een deel (nog geen 50%) van de totale kosten aan huur, schoonmaak, baanpreparatie, machine huur, personeel, crew, verzekeringen, licenties, promotie, vangrail, douches etc etc.
Afgelopen weekend is er door het slechte weer een groot deel van geplande bezoekers niet gekomen. Daarnaast hebben we extra kosten gemaakt om de slechte weersomstandigheden het hoofd te bieden. Resultaat is dat de organisatie afgelopen weekend weer een fors verlies heeft geleden. En voor ons als totale organisatie van de Drachten evenementen moet dit echt tot het verleden gaan behoren. Diverse voorgangers hebben zich stuk gebeten op de Drachten evenementen en we staan op het punt, dat we moeten komen tot een situatie waarin de rijders gezamenlijk voldoende binnen brengen om de kosten te waarborgen. Op het moment dat de rijders de productiekosten dekken kunnen we gezamenlijk kijken naar wat we wel en niet wenselijk vinden: zoals demoshows. Die staan gepland om ervoor te zorgen dat er meer publiek komt, maar demo's staan haaks op de belangen van de rijders. We kunnen dan ook side events als All American Cars schrappen, want we merken dat het terrein wel erg krap wordt, nu weer richting de 200 aanmeldingen lopen.

We willen jullie vragen om deze mail te beantwoorden ten aanzien van onderstaande vragen:
-Een volledige dekking van de gemaakte kosten brengt met zich mee, dat bijvoorbeeld 250 rijders ieder 200,-. We kunnen dan in de deelnamebedragen meer entreekaarten verwerken. Sta je open voor een verhoging van de deelnamebedragen om daarmee de events in Drachten voor de toekomst veilig te stellen?
-Welke zaken vind je belangrijkst tijdens een event als rijder
-Wat zou je als eerst verbeterd willen zien.

-Wat vond je goed van afgelopen weekend?
-Hoeveel evenementen wil je rijden in Drachten. We hebben nu de 6 events teruggebracht naar 4. Als elk weekend kostendekkend kan starten, dan kunnen we snel het aantal weekend weer uitbreiden naar 5 of 6. Of bijvoorbeeld zorgen voor twee publieksevents en 3 rijdersevents, die nog iets scherper qua kostprijs georganiseerd kunnen worden.

Afhankelijk van jullie reacties kunnen we als gezamenlijke organisatie een plan trekken naar de 2e editie. We hopen dat jullie inzien, dat de kort geleden aangekondigde samenwerking uit een gezamenlijk belang is geboren. Willen we de ingezette weg met de Fast Show doorzetten, dan is jullie inbreng maar ook commitment van belang, Als de rijders het belang niet inzien van een gezonde basis, waarom zouden we dan opnieuw in juli het risico gaan lopen? Dan misschien met zulk slecht weer, dat er helemaal geen bezoekersomzet is, en het gat in de begroting enorm is. Velen van jullie weten wat er afgelopen paar jaar alleen al aan weerrampen voltrokken zijn op Vliegveld Drachten.

We hopen op jullie medewerking!

Fast Show, namens DHRA, Quartermile en 402 Automotive